Natulique

De overstap naar Natulique producten

Als je overstapt naar natuurlijke producten zal het gemiddeld 5 tot 8 wasbeurten duren voordat de siliconen uit het haar gewassen zijn en de ingrediënten in de NATULIQUE-producten hun werk kunnen doen en resultaat kunnen gaan geven.

Het effect van natuurlijke producten

Na verloop van tijd zal het haar gladder worden, beter aanvoelen en volumineuzer zijn. De hoofdhuid zal ook evenwichtiger en minder geïrriteerd zijn. Het gebruik van schonere ingrediënten betekent minder opbouw van producten op je hoofdhuid, wat uiteindelijk leidt tot een gezondere en sterkere haargroei.

Uitleg:

Sulfaten en siliconen, je hoort het vaak, maar wat is het eigenlijk en zijn deze stoffen schadelijk? Sulfaten zijn oppervlakte actieve stoffen die in producten als shampoo schuimend werken om vuil, olie en resten van producten uit het haar te verwijderen. Sulfaten werken als emulgator tussen water en olie en zijn een essentieel bestanddeel van shampoo om deze effectief te laten zijn. Er is veel negativiteit tegenover sulfaten, die niet helemaal terecht is omdat er een groot verschil zit in de soort sulfaten. Deze negativiteit komt vooral door Sodium Lauryl Sulfaat (SLS), een van de bekendste sulfaten die je inderdaad niet in een product wil hebben. SLS is een sulfaat die iets te goed zijn werk doet en zowel je hoofdhuid en gezicht kan uitdrogen en irriteren. Bij NATULIQUE gebruiken we Sodium Coco Sulfaat en Ammonium Lauryl Sulfaat, wat beide op vet gebaseerde moleculen zijn gemaakt van cocosolie en niet schadelijk zijn voor je huid. Conserveermiddelen? Zijn conserveermiddelen niet hetzelfde als parabenen? Ja dat klopt, daarom gebruikt NATULIQUE natuurlijke conserveermiddelen, omdat ze er zeker van willen zijn dat hun producten veilig te gebruiken zijn voor jou de de hairstylisten die er dagelijks mee werken.

Het belang van conserveermiddelen:

Conserveermiddelen worden – zoals de naam al zegt – aan een product toegevoegd om het in de loop van tijd te helpen conserveren (langer houdbaar te maken). Dit wordt gedaan om het product veilig te maken voor gebruik door te voorkomen dat het bederft. Omdat haarproducten water bevatten, en een pH-waarde en temperatuur hebben waar bacteriën dol op zijn, zijn ze een potentiële broedplaats voor bacteriën. Zo’n beschimmeld of slecht product kan leiden tot mogelijke irritatie of infectie. Conserveermiddelen zijn dus erg belangrijk voor de veiligheid van de gebruiker. Maar ook al zijn conserveermiddelen noodzakelijk, ze zijn niet allemaal even veilig. Daarom gebruikt NATULIQUE natuurlijke conserveermiddelen om de houdbaarheid van de producten te verlengen, bederf tegen te gaan en de geur en effectiviteit te behouden. De producten moeten immers het verzendproces vanuit Denemarken overleven, en ze kunnen een tijdje

in een winkel of magazijn liggen voordat ze in jouw badkamer aankomen. Waarom natuurlijk? Synthetische conserveringsmiddelen, meestal parabenen genoemd, zijn slecht voor de mens en slecht voor het milieu. In 2004 werden in een Brits onderzoek sporen van vijf soorten parabenen gevonden in het borstweefsel van 19 van de 20 vrouwen. Dit betekent dat de studie bewees dat parabenen in staat zijn door de huid te dringen en in het lichaam te blijven. Parabenen verstoren de hormoonfunctie door oestrogeen na te bootsen. Te veel oestrogeen kan leiden tot een toename van de deling van borstcellen en de groei van tumoren, waardoor parabenen in verband worden gebracht met borstkanker en voortplantingsproblemen. Maar parabenen zijn niet alleen slecht voor mensen, ze zijn ook van invloed op het milieu. Uit een studie van zeedieren bleek dat parabenen kunnen worden aangetroffen in de lichamen van dieren als dolfijnen, walvissen, zeehonden, ijsberen en otters. De onderzoekers achter de studie geloven dat deze parabenen afkomstig zijn van producten die we hebben gebruikt, in het rioolwater zijn gespoeld en in het milieu terecht zijn gekomen. Om deze redenen raden wij aan om parabenen in je cosmetica altijd te vermijden. Sommige mensen denken dat natuurlijke conserveermiddelen niet zo effectief zijn als parabenen, maar dat is niet waar. Er zijn veel verschillende synthetisch-vrije conserveermiddelen op de markt die net zo effectief zijn. Wij zien dus geen enkele noodzaak in het gebruik van conserveermiddelen die gevaarlijk zijn voor de gezondheid en het milieu, alleen maar omdat ze goedkoper zijn dan het goede alternatief. Wat zijn natuurlijke conserveermiddelen? Natuurlijke conserveermiddelen zijn ingrediënten die voorkomen dat producten voortijdig bederven en die – in tegenstelling tot synthetische conserveermiddelen – in de natuur voorkomen.

Er zijn twee soorten natuurlijke conserveermiddelen:

Antimicrobiële conserveermiddelen voorkomen de groei van bacteriën, schimmels en gisten.

Antioxidanten voorkomen oxidatie.

Antioxidanten moeten altijd gecombineerd worden met een antimicrobieel conserveermiddel, omdat antioxidanten op zichzelf geen conserveermiddelen zijn, waardoor ze de groei van bacteriën niet voorkomen. Regelgeving in de EU hebben we zeer strenge regels als het gaat om conserveermiddelen en productveiligheid. Alle cosmetische producten moeten een zogenaamde microbiologische test ondergaan. Deze test is bedoeld om aan te tonen dat er geen bacteriën in het product kunnen groeien en is zeer belangrijk om er zeker van te zijn dat het product veilig is voor gebruik.

Natuurlijke conserveermiddelen in Natulique producten.

Het is altijd een goed idee om verschillende natuurlijke conserveermiddelen te combineren, dus gebruikt NATULIQUE er verschillende in hun producten.

Potassium Sorbate is een natuurlijk wit zout en is een antimicrobieel natuurlijk conserveermiddel. Het is zo natuurlijk dat het ook in voedsel wordt gebruikt! Voor haarproducten is het een goed alternatief voor synthetische parabenen.

Natriumbenzoaat is ook een zout en het komt van nature voor in appels, veenbessen, pruimen en kaneel. Dit conserveermiddel moet worden gecombineerd met andere conserveermiddelen, en werkt geweldig samen met kaliumsorbaat om gist en schimmels tegen te gaan! Net als zijn partner is dit conserveermiddel zo natuurlijk dat het ook in voedsel wordt gebruikt.

Natrium Gluconaat – ook een zout – voorkomt de groei van microben in onze producten om ze veilig te houden voor onze kappers en hun klanten. Het voorkomt ook verkleuring van het product na verloop van tijd, en het helpt onze producten om beter te schuimen.

Rozemarijnbladextract zorgt er, naast het stimuleren van de haarzakjes en de ontstekingsremmende eigenschappen, ook voor dat de producten niet kunnen oxideren.

Grapefruit Zaad Extract is een natuurlijke antioxidant afkomstig van de zaden en pulp van de grapefruit. Het heeft antibacteriële, antischimmel en antimicrobiële eigenschappen om de houdbaarheid van de NATULIQUE-haarkleuring te verlengen.

Nordic Swan Ecolabel - Natulique - knippen Obdam
Nordic Swan Ecolabel
Het Nordic Swan Ecolabel heeft als doel om de milieu-impact van de productie en consumptie van goederen te verminderen. Aan dit ecolabel zijn strenge voorwaarden voor ingrediënten en chemicaliën verbonden om een duurzame ontwikkeling te verzekeren.
Vegan haarproducten van Natulique - kapper Obdam
Vegan
Geen van de Natulique ingrediënten of producten zijn getest op dieren en zijn dat ook nooit geweest. Het veganistische certificeringslogo van de Vegan Society verzekert u dat er geen dierproeven zijn uitgevoerd of dierlijke ingrediënten in de producten zijn toegevoegd.
One Tree Planted - Natulique - Hair by Bowenda Obdam
One Tree Planted
Dit logo betekent dat wij samenwerken met de organisatie One Tree Planted. Voor ieder verkocht product wordt er een boom geplant op de wereld om herbossing te ondersteunen en ontbossing tegen te gaan.
Ocean Friendly Recycled Plastic - Natulique - kapster Obdam
Ocean Friendly
Wist je dat sommige van onze verpakkingen gemaakt zijn van gerecycled oceaan plastic? Op deze manier dragen we bij aan een gezondere en schonere wereld en oceanen. Naast deze ocean plastic zijn al onze andere verpakkingen gerecycled of recyclebaar.
Asthma allergy nordic - Natulique - Bowenda Groeneweg
Asthma Allergy Nordic
De Asthma Allergy Nordic certificering geeft aan dat elk afzonderlijk ingrediënt is onderzocht met een brede samenwerking tussen dermatologen, wetenschappers en internationale vakbonden. Zo kan de kapper en de klant een juiste beslissing nemen als het gaat om (huid)allergieën.
360 biocert organic - Natulique - kapsalon Obdam
360 Biocert Organic
Het 360BIOCERT standaard vereist dat minimaal 95% van de ingrediënten een natuurlijke oorsprong hebben. Deze certificering laat zien dat we bewuste keuzes maken in de consumptie, gericht op een productie die minder belastend is voor het milieu. Wereldwijd zijn Natulique en 360BIOCERT uniek in het streven naar deze hoge normen en strenge eisen.
Cruelty free Natulique - Hair by Bowenda - Obdam
Cruelty free
De woorden vegan en cruelty-free worden vaak door elkaar gehaald, door elkaar gebruikt of misbruikt. Vegan komt van het woord veganistisch en wordt beschreven als; ‘’geen dierlijke producten etend of op een andere manier gebruikend’’. In cosmetica verstaan wij onder het woord vegan dat er geen dierlijke ingrediënten worden gebruikt in een cosmeticaproduct. Cruelty-Free betekent letterlijk ‘’dierproef-vrij’’. Wij vinden cosmetica pas cruelty-free als zowel de ingrediënten, bijproducten als het eindproduct niet is getest op dieren EN dieren geen leed is toegedaan tijdens het maken van de producten

Ben je nieuwsgierig geworden naar wat ik voor je zou kunnen betekenen? Boek online een afspraak, neem contact met me op via het contactformulier of kom vrijblijvend langs voor een persoonlijk advies.